Over Sonja

Mijn verhaal

Mijn liefde voor dieren is geboren op het zelfde moment dat ik het daglicht zag. Voeg daar nog de genen van mijn moeder bij, even schudden en zie daar.. het begrip dierenliefde kreeg de huidige vorm. Gedurende mijn hele jeugd hebben mijn moeder en ik samen heel wat diertjes gered.
Je moest niet vreemd opkijken als er ineens een bad met een zielig eendje op ons balkon stond. Of als we s’ avonds laat met zaklampjes samen voor ons aquarium zaten om net geboren guppies te redden van hun vraatzuchtige ouders . Uit het nest gevallen vogeltjes voerden we met pipetjes net zolang tot ze uit konden vliegen, kuikentjes liepen door de huiskamer met onze hond te spelen tot ze groot genoeg waren om naar een boerderij te verhuizen. Ach… waarschijnlijk heb je het beeld wel.

Het zorgen gaat door

Ook toen ik mijn eigen gezin om me heen kreeg, bleef het zorgen doorgaan. Of het nou een konijn, een vogel een kat of een hond was, het maakte niet uit. We kwamen altijd wel met iets thuis. Door mijn werk bij de dierenambulance werd het echter ook heel wat keren gewoon bij de deur afgeleverd. De kinderen, zelf in het begin nog in de luiers, hielpen met verve mee met het flesjes geven van konijntjes en weeskittens. Ook de buren hielpen vrolijk mee, zodat het altijd een gezellige bende was. Iedereen had wel een fles en een kitten vast en de koffie vloeide rijkelijk.

Zwerfhonden

Het was slechts een kleine stap om vervolgens iets te gaan doen aan de zwerfhondenproblematiek in o.a. Spanje en dus hadden we, voor we het goed en wel doorhadden, een huis vol met zielige, vaak opgegeven zwervertjes in huis. Druk… ja dat was het zeker! Gedurende ruim 25 jaar hebben we honderden honden geresocialiseerd en herplaatst. Deze waren soms zwaar getraumatiseerd, waardoor we ruime ervaring opdeden op het gebied van gedrag. Samen met onze kanjers Timber en Chiara, die meesters waren in kalmerende signalen, bereikten we bij de meeste honden wonderlijke resultaten. Wat hebben we veel geleerd in die tijd!

Een adempauze

Nadat we 12 ½ jaar lang naast onze stichting ook nog een hondenpension runden vanuit onze boerderij in het mooie Nooitgedacht, werd het echt tijd om een jaartje vrijaf te nemen.
In dat jaar hadden we voldoende tijd om weer een beetje tot onszelf te komen en stroomden de nieuwe ideeën vanzelf weer binnen. En zie daar…..  ons geweldig leuke, kleinschalige pension Nieuwe Dieren Nooitgedacht maakt weer een doorstart. Gewoon… omdat het kan!

sonja-over-ons

CV – Sonja’s opleidingen en cursussen

2017

2010

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2009

2008

2008

2008

2007

Kalmerende Signalen

Chakrahealing Dieren

Stressbehandeling bij dieren met Bach

Dolphin Reiki

Bach Level II (Int. Education Progr.)

Bach Level I (Int. Education Progr.)

Reiki II

Reiki I

Jassentechniek Therapeut

Jassentechniek voor Dieren Level II

Jassentechniek voor Dieren Level I

Intuïtieve Ontwikkeling

Communiceren met Dieren (De Brontaal)

Turid Rugaas

Margrit Coates

Heather Simpson

Wies van de Laan

Bach Flowers (Reine Lanning)

Bach Flowers (Reine Lanning)

Praktijk Tineke van Urk

Praktijk Tineke van Urk

Hans de Waard

Emmy Noorlander

Emmy Noorlander

Praktijk Tineke van Urk

De Zomerhof Opleidingscentrum

CV – Sonja’s ervaring

2003 – heden

2001

1989 – 2014

 

1985 – 1989

1982 – 1985

Dierenpension Nieuwe Dieren Nooitgedacht

Medeoprichter Stichting Hulp aan Buitenlandse Honden

Gewerkt met (soms zwaar) getraumatiseerde honden vanuit het buitenland. Deze zijn door ons geresocialiseerd tot ze herplaatsbaar waren. Dit alles altijd in huiselijke kring.

Dierenambulance in Almere

Assistente opleiding E.H.B.O. voor Dieren bij Dierenambulance Amsterdam