Onze technieken

Onze technieken

Wij hebben jarenlange ervaring op op verschillende vlakken van healing en alternatieve geneeswijzen. Zowel voor dieren maar in het bijzonder ook voor mensen. Onze technieken hebben wij uitgediept en verfijnd en voor een combinatie gekozen waar wij achter staan en onderling goed te combineren valt. Denk aan de Jassentechniek voor dieren, Reiki, Chakrahealing, homeopathie voor dieren en Bach Bloesem remedies.

Jassentechniek

Jassentechniek voor dieren

De Jassentechniek werd in 2002 ontwikkeld door Hans de Waard en is het beste te omschrijven als een holistische energetische behandelmethode, die in staat is in één keer alle ballast (lees jassen) weg te halen uit ons fysieke én energetische lichaam. Het is een van de technieken waar wij al jaren mee werken, zowel voor mensen als voor dieren.

Hebben dieren ook jassen?

Van nature niet. Een dier kent weliswaar angsten, maar deze angsten zijn slechts een onderdeel van hun overlevingsdrang. Door instinct vlucht een prooidier voor een roofdier. Deze angsten worden geheel op natuurlijke wijze overgedragen van de ene generatie op de andere. Dieren hebben ook geen last van karma, zoals wij dat kennen. De uitdrukkingen ‘wie goed doet, goed ontmoet’ of ‘boontje komt om zijn loontje’ slaan niet op dieren uit de natuur.

Hoe komt het dan, dat dieren gedragsproblemen hebben? Waarom zijn sommige honden of katten schrikachtig, onbetrouwbaar, angstig of zelfs vals?

Vanaf het moment dat wij ons zijn gaan ‘bemoeien’, hoe goed bedoeld ook, met de natuur en haar dieren, hebben wij een hele duidelijke stempel gedrukt op onze hele omgeving. Vele dieren zijn gedomesticeerd voor verschillende doeleinden en uit hun natuurlijke omgeving gehaald.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?

We leven in een turbulente wereld. Alles gaat snel of sneller, er is nog maar zo weinig tijd voor elkaar of onze omgeving. Hierdoor zijn allerlei emoties als irritaties, stress, spanning en boosheid de boventoon gaan voeren. Dit werkt niet alleen onderling door onder de mensen, maar we projecteren dit ook op onze dieren. Dieren zijn zeer gevoelige wezens, die goed in staat zijn om onze emoties aan te voelen. Sommige huisdieren hebben zo’n band met hun baas dat ze zelfs in staat zijn om ziektes over te nemen.

We kennen allemaal wel het moment dat we bijvoorbeeld verdriet te verwerken hebben. Hoe vaak gebeurt het niet dat je hond of kat je komt troosten? Ze voelen deze emotie aan en proberen er alles aan te doen om dit gevoel bij hun geliefde baas weg te nemen. Dieren worden niet voor niets door velen gezien als een spiegel van onze eigen ziel…

Dieren kunnen dus wel degelijk door ons gecreëerde jassen hebben. Door het uittrekken van deze jassen, kunnen ze weer beter in hun vel komen te zitten. Ze worden vaak vrijer, vrolijker, speelser of juist rustiger. Hun vertrouwen groeit weer en we zien zelfs de communicatie tussen verzorger en dier beter worden. Sommige dieren reageren meteen heel positief, voor anderen gaat het in fases als in een soort overgangsperiode. Hoe dan ook: het is een proces wat tijd nodig heeft, waarbij een positieve houding van de verzorger van groot belang is.

Voor welke dieren is het geschikt?

De Jassentechniek werkt voor eigenlijk alle dieren, of het nu gaat om jouw hond, kat, paard, kip of koe. Als we het in dit verhaal even houden op de hond of kat, kun je bijvoorbeeld denken aan een asieldier, een dier met een traumatisch verleden, of als het te vroeg bij de moeder is weggehaald.

Indien je een probleem ervaart met jouw huisdier kun je contact met ons opnemen. We gaan dan eerst uitvoerig in op de klacht(en) en mogelijkheden. Vervolgens spreken we het moment af dat de jassen uitgaan. Bij kleine huisdieren gebeurt dit op afstand, zodat het dier in zijn of haar vertrouwde omgeving kan blijven. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de behandeling.

Nazorg

Na deze behandeling houdt het natuurlijk niet op; dan begint het vaak pas! Je gaat diverse veranderingen zien bij het dier, zowel klein als groot en ook van jezelf wordt het één en ander verwacht. Een positieve instelling naar jouw huisgenoot toe is nu heel belangrijk. We houden contact over de vorderingen. Indien nodig ondersteunen we de behandeling met andere technieken, zoals de Bach bloesem remedies. Zeker tijdens de positieve opbouw die volgt na het ontdoen van de jassen, is dit een welkome aanvulling.

Chakrahealing

Chakrahealing voor dieren

De dieren uit onze samenleving zijn in wezen wilde dieren, die zich ontwikkeld hebben tot tamme dieren. Ze hebben er duizenden jaren overgedaan om uiteindelijk naast ons te functioneren en sommige soorten, zoals katten en honden, hebben we opgenomen binnen onze gezinnen.

Elk diersoort heeft natuurlijk zo zijn eigen behoeftes, karakter en gedragskenmerken; gevormd door deze duizenden jaren van evolutie.

Wat voor een dier aanvaardbaar is, kan in onze ogen onaanvaardbaar zijn en aanleiding geven tot veel misverstanden. Veel problemen ontstaan dan ook omdat wij geen rekening houden met de grote verschillen tussen mens en dier. Helaas kunnen de dieren zelf hier niets aan doen; wij bepalen hoe ze zich gedragen, hoe ze gevoed worden, hoe vrij (of niet vrij) ze mogen zijn. Wat de dieren betreft; zelfs als onze houding ze niet bevalt, kunnen ze hier niets aan veranderen.

Dieren raken, net als wij, beïnvloed door hun omgeving. Ze zijn gevoelig voor onze stemmingen en sfeer rondom. Hierdoor kunnen ze flink in de war raken en hun geestelijke en emotionele welzijn raakt hierdoor aangetast, met als gevolg allerlei lichamelijke of emotionele klachten.

Een paar voorbeelden

Een paar voorbeelden waarbij de healing kan worden ingezet:

 • Als ondersteuning bij alle soorten pijn, waaronder ook gewrichtsklachten.
 • Als kalmerende ondersteuning bij zwangerschap.
 • Bij stress door bijvoorbeeld verandering van eigenaar.
 • Bij depressies en rouwverwerking.
 • Bij emoties, zoals onzekerheid, jaloezie, woede.
 • Na een operatie, waardoor het herstel makkelijker wordt.
 • Als ondersteuning bij andere therapieën, zodat deze beter aanslaan.

8 chakra’s

Net als mensen, hebben ook dieren chakra’s. Hun belangrijkste taak is het doorgeven en opnemen van energie en vormen hiermee de schakel tussen de vitale levenskracht en alle cellen in het fysieke lichaam.

Gaan we bij de mensen uit van de 7 hoofdchakra’s in het lichaam; bij dieren is er sprake van een 8e chakra (het brachiale of sleutelchakra). Dit chakra houdt verband met de relatie die het dier heeft met de mensen in zijn of haar omgeving en mag gerust het belangrijkste kanaal voor de healing genoemd worden.

Tijdens de healing voel ik de energieconcentratie bij iedere chakra en kan ik herkennen of de chakra’s uit balans zijn of niet.

Over het algemeen zijn de chakra’s bij dieren veel groter in verhouding tot hun lichaam dan bij mensen en hebben een actievere trilling. Hun weerstand is ook groter dan bij ons; als de chakra’s in balans zijn, wordt mijn hand als het ware weggeduwd.

De voordelen van chakrahealing

De voordelen van deze vorm van healing op een rijtje:

 • Het kent geen schadelijke bijwerkingen.
 • Het is veilig voor elke aandoening of probleem.
 • Het werkt ook preventief.
 • Het levert een beter gevoel van welzijn en vrede op.
 • Ik werk op afstand. Dit is vooral van belang als jouw dier te ziek of te angstig is.

Het blijft dus lekker in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Chakrahealing is een van onze energetische technieken, waarbij het verschil ook fysiek en in het gedrag zeker te merken zal zijn.

Bach bloesem remedies

Bach bloesem remedies

``Gezondheid is ons erfgoed, ons recht. Het is de volledige eenheid van ziel, verstand en lichaam; en dit is geen ver of moeilijk te bereiken ideaal, maar iets dat zo gemakkelijk en natuurlijk is, dat velen onder ons het over het hoofd hebben gezien.`` - Edward Bach

Bach Bloesem Remedies is een van onze technieken die we dagelijks veel inzetten. Het is een van de vormen van natuurlijke geneeswijzen, is het gebruik van Bach Bloesem Remedies.

Er zijn 38 remedies, elk bedoeld voor een bepaalde emotie of gemoedstoestand. De 39e remedie is een samengestelde, bestaande uit 5 verschillende remedies voor gebruik in noodgevallen. Deze remedies zijn voor mensen en dieren te gebruiken.

Een stukje geschiedenis

Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936. Hij begon zijn loopbaan als arts, homeopaat en bacterioloog. Hij was zijn tijd als arts ver vooruit en geloofde dat emoties een grote invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Dr. Bach was veel meer geïnteresseerd in de mens achter de kwalen. Meer en meer had hij moeite met de manier waarop uitsluitend symptomen werden bestreden.

Om meer de oorzaken van ziekten aan te kunnen pakken, werd hij bacterioloog.

In deze periode raakte hij geïnteresseerd in het werk van Samuel Hahnemann, grondlegger van de Homeopathie. Hij combineerde deze principes met zijn eigen bevindingen en ontwikkelde een aantal nosodes, vaccins op basis van darmbacteriën, die het darmkanaal zuiverden met opmerkelijke resultaten. Ondanks deze goede resultaten was hij niet gelukkig met het feit, dat ze op basis van bacteriën waren bereid. Hij ging op zoek naar een mildere, meer natuurlijke methode.

Hij stopte zijn goedlopende praktijk en verhuisde naar het platteland, waar hij in alle rust op zoek kon gaan naar planten, struiken, heesters en bomen waaruit hij uiteindelijk de remedies ontwikkelde.

De filosofie van Dr. Bach

Een positieve kijk op het leven, je lekker fit en gezond voelen, dát is het streven van de Bach Remedies. Ze helpen ons én onze dieren onze gemoedsstemmingen bij verschillende gebeurtenissen in de loop van de dag beter in evenwicht te houden en vooral in harmonie te blijven met onszelf.

Zie het als een vriendelijk helpende hand van Moeder Natuur om ons evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol vertrouwen vooruit te kijken.

Ondersteuning voor dieren

Het is inmiddels wetenschappelijk onderzocht dat ook dieren gevoelens kunnen ervaren als verdriet, zich alleen voelen, angst, onzekerheid, verlegenheid of moeite hebben met veranderingen. Je kunt dit ondersteunen met Bach Remedies om zo veranderingen in het gedrag door te voeren. De bloesems helpen mens én dier de positieve kanten van zichzelf te ontdekken en een stukje gelukkiger door het leven te gaan.

Het gebruik

De remedies zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Omdat ze uit puur natuurlijke grondstoffen bestaan, kunnen ze met een gerust hart langdurig worden toegepast. Ook in combinatie met eventuele reguliere geneesmiddelen.
De remedies hebben geen nadelige bijverschijnselen. Het is wél mogelijk dat onderdrukte symptomen naar boven komen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van huiduitslag of het bewust worden van emoties, die niet eerder tot uiting mochten komen.

Het is in ieder geval een belangrijk deel van het genezingsproces en is slechts van tijdelijke aard. Blijven er toch nog vragen over die hier niet beantwoord zijn, schroom dan niet te bellen of te mailen.

hond-technieken
hond-technieken