Over Nieuwe Dieren

Over Nieuwe Dieren

Wij zijn zowel een hondenpension als een hondenschool. Persoonlijk contact met jou, als klant, en jouw hond vinden we erg belangrijk. In de praktijk hanteren wij een natuurlijke benadering naar onze dieren en stellen de honden in alle activiteiten centraal.

Het ontstaan

Het ontstaan van ons pension Nieuwe Dieren Nooitgedacht was best een bijzondere ervaring.

Als je ons een paar jaar voor aanvang had gevraagd of we ooit een pension zouden willen beginnen, was het antwoord ongetwijfeld “nee” geweest. We hadden het tenslotte al druk genoeg met onze stichtingsactiviteiten als Stichting Hulp aan Buitenlandse Honden (later omgezet naar Stichting Red een Hond). De naam spreekt voor zich; we vingen honden op uit het buitenland, die we eerst resocialiseerden waar nodig, alvorens ze geplaatst werden. Dit was prachtig, ontroerend en dankbaar om te doen, maar zeker ook  zeer tijdrovend. Want sommige honden waren echt flink beschadigd door het harde straatleven. Menigeen bleef maanden tot een jaar bij ons eer ze zover waren om als huishond geplaatst te kunnen worden.

Buitenlandse honden in hokken?

Dus nee… dat was zeker niet onze eerste gedachte. Tot het moment dat steeds meer adoptanten met dezelfde vraag kwamen: “We willen de hond graag bij jullie brengen tijdens onze vakanties, kan dat?”

Een hond vanuit het buitenland doet het nu eenmaal niet altijd even goed in een hok en bij ons zaten ze gewoon in huis binnen ons gezin.

Deze vraag kwam dermate vaak, dat we serieus gingen nadenken over invulling hiervan.

nieuwe-dieren

Plannen maken

We belandden dus uiteindelijk om de tafel met pen en papier en (zoals bij ons te doen gebruikelijk) kwamen de ideeën als vanzelf. Ziedaar… ons pension was geboren!

In het begin waren er vooral buitenlandse gasten vanuit onze stichting. Maar de mensen waren zo enthousiast over onze manier van werken, dat het als een lopend vuurtje bekend raakte in de omgeving. Langzaam maar zeker kwamen ook er ook ‘niet-stichtingshonden’ bij ons en werd ons klantenbestand flink uitgebreid.

Tot op de dag van vandaag genieten we dagelijks van een zeer gemêleerd gezelschap; van klein tot groot, een veelheid van rassen, ‘gewoon’ uit Nederland en daarnaast uit alle delen van Europa (en zelfs daarbuiten).