Over Ed

Mijn verhaal

De voorliefde voor dieren is iets wat tijdens mijn kind zijn niet met de paplepel is ingegoten. Behalve het aquarium hebben we een tijdje een kat in huis gehad; ik was toen zo’n jaar of 4.

De verhalen gaan nog steeds de ronde over hoe bang ik toen wel niet geweest zou zijn voor dit diertje. Maar ja, ook toen gebeurde het al; het gezin werd groter, de zorg voor huisdieren moeilijker en de kat moest weg. Jaren later hadden we vele huisdieren. Daar mijn ouders deze huisdieren, genaamd muizen, niet erg op prijs stelden (we woonden in Amsterdam Zuid) kwam er toch weer een kat.

Een groeiend aantal

Totdat ik Sonja leerde kennen is het bij dit ene dier gebleven.
Bij Sonja kreeg ik en passant ook 2 honden, 3 katten en een kaketoe.
Later zal blijken dat we nooit meer aan ‘slechts’ 6 huisdieren zullen komen.
Vanaf de zijlijn heb ik Sonja vaak in de weer gezien bij de dierenambulance en andere activiteiten.
Tot het moment dat ikzelf thuis kwam met 6 wilde konijntjes, van naar schatting 2 weken oud. Deze had ik tijdens het hondenuitlaten gevonden naast hun dode moeder.
Het avontuur met pippetjes e.d. begon.
Na weken van konijnenouders spelen was het ons gelukt om er 3 uiteindelijk weer terug te plaatsen in het wild.
Inmiddels had ook de buurt onze dierenliefde leren kennen. Even heb ik overwogen om de voordeur te vervangen voor klapdeurtjes, want de deurbel kon het bijna niet aan.
Op een gegeven moment liepen er kippen in de tuin, konijnen in twee konijnenhokken, ratjes in een aquarium, een moederrat met jongen in een ander aquarium, in een zijkamer was een moederkat, vanuit het asiel van Almere, bij ons haar 4 kittens aan het grootbrengen.
Voor de goede orde, we woonden in een rijtjeshuis….

Nieuwe woonplek

Inmiddels hadden we ook op ons huidige adres de draad weer opgepakt; diverse konijnennesten, gewonde vogeltjes, kittens werpende poezen tot 30 gevonden cavia’s aan toe, zijn in de loop der jaren gepasseerd. Je komt heel wat tegen als je in het bos de honden uitlaat. Dit is dan nog naast het opvang-, resocialisatie- en herplaatswerk wat wij in stichtingsverband hebben gedaan.

Uitbreiden van kennis

Na jaren dit toch met veel succes en plezier te hebben gedaan, komen er steeds meer vragen om deze aanpak, kennis en dergelijke door te geven. De manier van omgang met honden in het bijzonder.
Via Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld heb ik het Honden- en Kattenbesluit diploma gehaald. Maar voor de extra kennis die ik zocht over honden was dit niet voldoende.
Als vervolgcursus koos ik voor gedrag. Dit was heel interessant en smaakte naar meer.
Je kent dat vast wel, hoe meer je leert, des te meer je nog wilt leren.
Ik ben gevorderd kynologisch instructeur en heb via onze hondenschool het middel gevonden om mijn manier van omgaan met honden over te brengen.
Inmiddels aangevuld met gedragsdeskundigheid zet ik vaak kalmerende signalen in bij een eerste kennismaking en wat dit met een dier doet? Je zou het zelf eens moeten zien…

over-ons-ed

CV – Ed’s opleidingen en cursussen

2017

2016

2009

2008

2008

2007

2007

2006

2005-2006

2001

Kalmerende signalen

NLP Master Practitioner

Dierencommunicatie

Gevorderd Kynologisch Instructeur

Jassentechniek

Kynologisch Instructeur

Hondengedrag

Vakbekwaamheid hondenbedrijf (Honden- en kattenbesluit)

Reiki 1, 2 & 3

NLP Practitioner

CV – Ed’s ervaring

2011-heden

2009-heden

2009-heden

2008-heden

2004-heden

2004

2003

2003

2001-2002-2004

2001-2005

2001-2005

2001

Eigenaar opleidingscentrum voor dierencommunicatie

Dierentolk

Gedragsdeskundige

Eigenaar hondenschool

Mede-eigenaar Dierenpension Nieuwe Dieren Nooitgedacht

Bezoek Griekse dierenbescherming Athene

Bezoek opvangorganisatie Gran Canaria

Bezoek regionaal asiel Algarve (Portugal)

Bezoek Asiel Calafel (Spanje)

Samenwerking met hoofdbestuur Dierenbescherming

Vrijwilliger Stichting Buitenlandse Asielen

Medeoprichter Stichting Hulp aan Buitenlandse Honden

Vanaf 1989 hebben wij kansloze en getraumatiseerde dieren opgevangen in huiselijke omgeving. Zeer vaak gewoon in huis. Dit werd in 2000 zo groot dat we voor het hondenwerk een stichting hebben opgericht.
Ons werk voor de stichting viel (op landelijk niveau) al snel op.
Via het hoofdbestuur van de Dierenbescherming werden we benaderd om op onze buitenlandse reizen rapport uit te brengen aan S.B.A. teneinde de samenwerking op landelijk niveau te coördineren.
In de eerste jaren werkten we vooral op ervaring, observatie en intuïtief. Toch bleef de behoefte voor onderbouwing van de vakbekwaamheid en om deze kennis uit te dragen.