Hoe ziet een les eruit?

Hoe ziet een les eruit?

Iedere les is anders opgebouwd. Hoe deze precies verlopen is afhankelijk van het soort cursus die jullie volgen. We werken met een bepaalde structuur, die niet te vast maar ook niet te los is. Zo weet iedereen waar die aan toe is maar is er voldoende ruimte om op een persoonlijke behoefte in te spelen.

Aangezien iedere cursusgroep uit verschillende mensen en honden bestaat, heb je altijd te maken met verschillende combinaties. Aangezien ieder hondenras op een andere manier leert, zal de inhoud van een les hierop worden aangepast.

De lessen vinden plaats op het trainingsveld op ons eigen terrein. Het voordeel van deze locatie is dat deze rustig is en landelijk is gelegen. Er is voldoende ruimte om ons heen. Tijdens de lessen is er voldoende aandacht voor de combinatie tussen hond en baas. Er wordt gekeken naar jullie als team en er worden praktische tips aangereikt hoe je de onderlinge band kunt versterken.

Instroomles

Elke zondag kun je deelnemen aan een instroomles. Dit is tijdens een cursus, je doet als het ware een uur gewoon mee. Wat precies aan de orde komt, verschilt per zondag.

Als je dus wilt kijken of onze hondenschool iets voor jou is, doe je gewoon een uurtje mee. Hierna kun je besluiten om je wel of niet in te schrijven voor een cursus. Voor de kosten die wij hanteren voor een instroomles kun je kijken op de pagina over de tarieven. Dit bedrag betaal je aan het eind van de les, direct contant. Indien je besluit om verder te gaan met een cursus zullen de kosten van de instroomles in mindering worden gebracht op de cursusprijs.

Puppy- en startcursus

Deze cursus is bedoeld voor pups of oudere honden die nog niet eerder een cursus via onze methode hebben doorlopen. De cursus omvat 9 praktijklessen, een theorieles en wordt afgesloten met een examen (in totaal 11 ‘lesdagen’). De lessen duren 1 vol uur. De puppy- en startcursus is inclusief cursus- en theorieboeken.

Basiscursus (A cursus)

De basiscursus is een vervolg op de puppycursus. Tevens kan deze als start dienen voor de hond die al het een en ander kan. De cursus omvat 9 praktijklessen, een theorieles en wordt afgesloten met een los examen (in totaal 11 ‘lesdagen’). Bij de basiscursus A zitten cursus- en theorieboeken inbegrepen.

Basiscursus vervolg (B cursus)

Na het volgen van de basiscursus bestaat de mogelijkheid om door te gaan met de gevorderden cursus. Hierin zitten ook enkele elementen van behendigheid verwerkt. Deze cursus omvat 10 praktijklessen waaronder een hondenwandeling. Enkele lessen zullen op een andere locatie (in het bos) worden gehouden. Deze locatie bevindt zich op enkele minuten rijden vanaf Nooitgedacht.

Losse theorieles

Wil je wat meer weten over je hond en over gedrag, maar niet per se een hele cursus meelopen? Dan is het volgen van een losse theorieles een mooie oplossing. De deelname aan een losse theorieles is op basis van 2 personen. Je krijgt een theorieboek mee naar huis.

les-oefening