Over de hondenschool

Over de hondenschool

Wil je een leuke sociale hond, dan is het van belang dat hij kennis maakt met veel verschillende honden. De hondenschool is hier bij uitstek een fijne en goede plek voor.

Op de hondenschool worden leuke dingen gedaan met de hond in aanwezigheid van andere honden en mensen. Aan de hand van oefeningen die uitsluitend positief worden opgebouwd en aan de combinatie zijn of worden aangepast, zul je de hond beter gaan begrijpen en dus beter kunnen begeleiden.

Het aan de combinatie aanpassen wil zeggen dat verschillende hondenrassen nou eenmaal verschillende talenten hebben. Een Retriever zal in andere oefeningen sneller leren dan een Engelse Bulldog en deze leert weer verschillend van een Husky of een Yorkshire Terrier.

Met verschillende oefeningen en een positieve opbouw werken wij aan een betere band tussen baas en hond. Je leert elkaar beter te begrijpen.

Vanaf 8 weken zijn pups welkom bij ons. Dit kan voor de puppy cursus, maar ook pup socialisatiemiddagen zijn leuk om te doen.

Voor alle cursussen geldt dat de cursist samen met de hond gericht individueel de oefeningen doorloopt. Omdat dit in groepsverband van kleine groepen gebeurt is er naast veel individuele aandacht ook de gelegenheid om van elkaar te leren.

Er wordt gelet op de juiste manier van belonen, want hierdoor komt immers het gewenste gedrag vaker voor.

Je leert de hond beter te begrijpen; eigenlijk is je hond de hele dag tegen je aan het ‘kletsen’. Door middel van oren, ogen, haren en staartstand ‘vertelt’ ook jouw hond veel over stemming, dominantie, stress en dergelijke.

Hondvriendelijke middelen

Omdat wij uitsluitend hondvriendelijke middelen gebruiken is het vanzelfsprekend dat er geen hondonvriendelijke (hulp)middelen gebruikt mogen worden. Waarom de hiernaast genoemde materialen hondonvriendelijk zijn leggen we graag uit. Ondanks dat de middelen op de korte termijn even lijken te werken, zal er op de lange tijd juist het tegenovergestelde mee worden bereikt. De exacte reden per (hulp)middel komt tijdens de lessen aan bod. Eigenlijk zijn de hulpmiddelen het aspirientje tegen de pijn zonder uit te zoeken waar de pijn vandaan komt.

hondenschool

Onze werkwijze

Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt zoveel mogelijk genegeerd, gewenst gedrag wordt beloond. De methode is voor de meeste eigenaren makkelijk uitvoerbaar en voor de meeste honden makkelijk uitvoerbaar. Het wekt geen agressie of angst op. De methode kent een stapsgewijze opbouw en wordt aan de combinatie aangepast.

Tijdens de lessen werken we een riem en halsband. Slipkettingen of andere slippende/corrigerende halsbanden, Gentle Leaders of andere antitrektuigen zijn niet gewenst.